Utrustningsidéer

Nya kapell ska hålla vattnet ute.
Hade en diskussion med en garvad långpaddlare som fick mig att fundera på ett träningsupplägg för "packa i och ur kajaken tillräckligt snabbt" samt "snabbast sättet att få i ordning tältet" !!!?? Hur "corny" låter inte det? Men med 60 dagar med minst 120 sådana övningar blir många timmar kanske dagar om man inte passar sig...........;-S


Kanoterna som förhoppningsvis ska ta oss hela vägen är två VKV Seagull Offshore resp. Elit. Varför det blev dessa var att jag , Bengt , haft min Elit sen 2001 och att Anders testat ett par och helt enkelt fastnade för en lätt begagnad Offshore. Lastade går båda väldigt bra i sjö. En av utmaningarna blir att se hur mycket de "stampar" i olika typer av sjö. Har under några av mina långlopp under åren upplevt att en 50-60cm längre kanot skulle vara bra i öppen havspaddling för att inte tappa "redan uppaddlad fart" i vågorna.
I övrigt har vi vars en utrustning med allt från gaskök till självstagade tält. Övervägande små vattentäta säckar/påsar som är lättare att stuva i en kajak.
Vattentäta kompressionssäckar till sovsäck och tält för att få ner volymen.
El-frågan för laddning av mobiler etc har vi diskuterat fram och tillbaka. Jag har bestämt mig för att köra den lösningen som en dansk hade förra året med MC-gelbatteri och liten batteriladdare. Anders testade lite grejer under höstpaddlingen men ska fundera ett tag till.

Vad det gäller kartor/sjökort har vi fått olika inspel med idéer allt från tyvek till 100.000-dels landkartor att klippa ihop och plasta in. Ska kolla det sistnämnda då sjökort blir väldigt otympliga i kanoten. Vi ska ju förhoppningsvis bara "följa en smal kustremsa runt" som Johan och Leffe påpekade.